Bron: Leusder Krant

De haarstylisten van Salon Beau staan sinds 1 december j.l. klaar voor heren en dames. Na de overname van herensalon The Barbershop is ook het personeel van de herenkapper ingetrokken bij Salon Beau, waar eerder enkel dames gekapt werden.

Annemieke Rittersma: “Heerlijk dat we nu mannen én vrouwen in de zaak hebben, het voelt heel goed. Salon Beau en The Barbershop zaten vroeger ook samen onder één dak. We zijn op een gegeven moment gesplitst in een heren en damessalon. Dit voelt toch een beetje als thuiskomen. Om het samengaan te vieren krijgt iedereen in december 20% korting op een knipbehandeling.”

Salon Beau heeft er alles aan gedaan om het dames en heren naar de zin te maken. Rittersma: “Het belangrijkste van allemaal is dat we alle medewerkers van The Barbershop hebben overgenomen. Bestaande klanten hoeven dus geen afscheid te nemen van hun favoriete kapper. Heren hoeven ook geen afspraak te maken, maar dat mag wel. Verder hebben we een mooie leestafel neergezet met alle nieuwste mannenbladen en er is dagelijks een ‘verse’ krant en lekkere Nespresso. “Aandacht, kwaliteit en stijl dat is Salon Beau.

“We hebben alle aandacht en nemen de tijd voor de klant.” aldus Rittersma. “We werken met ervaren haarstylisten. Door onszelf regelmatig bij te scholen blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in het kappersvak en van de nieuwste trends op haargebied. Alleen de beste producten zijn goed genoeg voor de klant. Daarom werken wij met professionele kappersmerken zoals Goldwell en Fudge.”

Over haarstijlen en trends zegt Rittersma: “Alles kan en alles mag, dat is al een tijdje zo. Je hebt natuurlijk wel bepaalde seizoen gebonden bewegingen. Zo dragen heren op dit ogenblik veel het zogenaamde Pellé kapsel, genoemd naar de voetballer Graziano Pellé. Je ziet dus wel bepaalde trendy kapsels, maar waar nu veel meer op gelet wordt is dat een kapsel goed bij iemands gezichtsvorm en haarstructuur past. “Voor de dames die in december extra goed voor de dag willen komen heeft Rittersma iets speciaals. “We hebben de hair-extensions van Balmain, een echt Frans kwaliteitsmerk. Onze haarstylistes hebben een speciale training gevolgd om ze naadloos te kunnen aanbrengen. Deze hair-extensions zijn gemaakt van echt mensenhaar. Naast deze extensions die vier maanden blijven zitten, zijn er ook haarstukjes die je zelf in kunt doen. Die zijn er in allerlei verschillende vormen, bijvoorbeeld een knot of om je haar meer volume of lengte te geven. Zo heb je in een handomdraai een geweldig kapsel voor een avondje uit of voor de feestdagen.”